Vilken är den bästa smådjursförsäkringen?

En komplett jämförelse av smådjursförsäkringar i Sverige

Välj smådjursförsäkring - jämför försäkringsbolag

På Djurförsäkringen.se får du hjälp att hitta den bästa smådjursförsäkringen till ditt husdjur. Vi har samlat de största försäkringsbolagen inom smådjursförsäkringar på ett och samma ställe. Du slipper leta runt och kan enkelt läsa igenom de olika delarna som är viktiga att tänka på när du ska teckna en smådjursförsäkring.

För att du ska få en bra överblick har vi samlat den viktigaste informationen i vår jämförelsetabell. Här finner du en sammanställning av försäkringsbelopp, självrisk, medicin och rabatter. Du kan också lätt hitta till de respektive försäkringsbolagen genom att trycka på de olika länkarna som för dig vidare.

Topplista Smådjursförsäkringar

Fördelar med Agria

  Försäkring till flera sorters smådjur
  Olika försäkringsbelopp att välja på
  Samma veterinärvårdsbelopp hela livet
  Få bonus för skadefria år

Maxersättning20 000 kr
Självriskperiod125 dagar
Självrisk rörlig25 %
Självrisk fast700 kr
RabattNej

Fördelar med Sveland

  Trygga försäkringsvillkor
  Förhandsbesked vid behandling
  Personlig skadereglerare
  Bonus på skadefria år

Maxersättning20 000 kr
Självriskperiod90 dagar
Självrisk rörlig25 %
Självrisk fast700 kr
RabattNej
trygg hansa smådjursförsäkring

Fördelar med Trygg Hansa

  Populärt försäkringsbolag
  Erfarenhet av försäkringar
  Två olika försäkringsbelopp
  Samarbetar med Sveland

Maxersättning20 000 kr
Självriskperiod125 dagar
Självrisk rörlig25 %
Självrisk fast700 kr
Rabatt5 %

Varför smådjursförsäkring?

Varför är det viktigt med en smådjursförsäkring? Det främsta svaret på den frågan är att det blir väldigt dyrt utan djurförsäkring. Kärleken till små och stora djur är densamma så varför inte ha samma skydd? En smådjursförsäkring är dessutom betydlig mer prisvärd än för lite större djur.

Varför är det så dyrt med veterinärvård även för små djur? Det beror till största delen på att nuförtiden kan veterinär behandla betydligt fler sorters sjukdomar och olyckor med lyckat resultat. Allt från urinsten till cancer går att behandla.

Vad kostar ett veterinärbesök? Exempelvis kostar en behandling av urinsten 5046 kr enligt Agria. En annan vanlig sjukdom, hudtumör, kan behandlas men kostnaden ligger på 3373 kr för behandling utan försäkring.

Vilken smådjursförsäkring är bäst?

Det är svårt att säga vilken smådjursförsäkring som är bäst för dig. Anledningen till detta är att erbjudanden skiljer sig åt från person till person. Försäkringsbolagen kollar på flera olika sorts faktorer innan en försäkringspremie tas fram. Gällande smådjursförsäkringar är också villkoren snarlika vilket gör det ännu svårare att säga exakt vilken som är bäst.

Jämför Smådjursförsäkringar

Information om jämförelsen

I jämförelsen har vi valt att utgå från standardvillkoren. Vi har med andra ord inte valt ett specifikt djur vilket gör att vi inte har priser inkluderat. Du kan enkelt gå till respektive försäkringsbolag och kalkylera pris beroende på vilken typ av djur du har.

Bolag Självrisk Självriskperiod Belopp Medicin Rabatt Köp

Fast 700 kr

Rörlig 25 %
125 dagar 10 000 kr / 20 000 kr Tillval 20 % KÖP

Fast 700 kr

Rörlig 25 %
90 dagar 10 000 kr Nej Nej KÖP

Fast 700 kr

Rörlig 25 %
125 dagar 10 000 kr / 20 000 kr Nej 5 % KÖP

Fast 700 kr

Rörlig 25 %
125 dagar 10 000 kr Nej Nej KÖP

Vilken smådjur går att försäkra?

Titeln smådjur kan ibland vara missvisande, då alla djur inte är så små. Varje försäkringsbolag har egna listor på vilka djur de godkänner att försäkra. Vanliga djurarter är kaniner, marsvin, fåglar och sköldpaddor. Det går också bra att ringa försäkringsbolaget om du har ett djur som inte finns med på deras lista.

 Afrikansk Pygméigelkott
 Chinchilla
 Degus
 Egyptisk långörad igelkott
 Flygpungekorre
 Fågel
 Får
 Gerbil
 Get
 Gris
 Hamster
 Hängbuksvin
 Iller
 Jordekorre
 Kanin
 Marsvin
 Minigris
 Mus
 Orm
 Reptil
 Råtta
 Sköldpadda
 Tenrec
 Vallaby

Finns inte ditt husdjur med på listan? Ring Agria och få ett kostnadsförslag – Agria Kundtjänst:  0775-88 88 88

Vad ingår i en kattförsäkring?

Veterinärvårdsförsäkring

Veterinärvårdsförsäkring är den del av smådjursförsäkringen som fungerar som grund. Den ger ditt djur skydd mot de flesta olyckor och sjukdomar.

Du bör se denna del av försäkringen som en basförsäkring, gå därför igenom villkoren i veterinärvårdsförsäkringen extra noga.

djurforsakring-forklaring

Tilläggsförsäkringar

Tilläggsförsäkringar är ytterligare skydd för specifika ändamål. En vanlig tilläggsförsäkring är medicin vilket i Agrias fall ersätter receptbelagd medicin upp till 1500 per försäkringsår. Den kostar 90 kr extra per år och läggs på utöver din veterinärvårdsförsäkring.

Specialförsäkringar

Specialförsäkringar är lite mer inriktade på speciella områden. Agria till exempel erbjuder en leveransförsäkring. Den täcker olycksfall från de att du fått hem ditt djur. Försäkringen gäller endast smådjur inköpta i butik alternativt djurhem som Agria samarbetar med. Försäkringen gäller fem dagar från leveransdatumet.

Livförsäkring

En livförsäkring är exakt vad det låter. Den ger dig ersättning om ditt husdjur skulle dö eller behöva avlivas. Lägsta beloppet brukar vara 1 000 kr och högsta runt 20 000 kr.

Jämför smådjursförsäkringar - vad är viktigt att tänka på?

Beroende på försäkringsbolag kan ersättningen variera. Hos Agria får du ersättning på allt som överstiger den fasta självrisken på 700 kr. Ersättningssumman är 75 procent av kostnaderna upp till ditt försäkringsbelopp, antingen 10 000 eller 20 000 kr. Försäkringsbeloppet gäller per år, du kan alltså endast få maxbeloppet en gång per år.

 

Priset varierar från försäkringsbolag men också t.ex. vilket ersättningsbelopp du väljer. Högre ersättningsbelopp betyder högre årspremie, likaså betyder ett lägre belopp en billigare årspremie. Du väljer det som passar dig och ditt djur bäst.

Självrisk för smådjursförsäkring utgår från rörlig och fast del.

Rörlig för smådjursförsäkring är 25 % av kostnaderna för veterinärbesöket. Den fasta delen brukar ligga på 700 kr.

En sida för dig med smådjur

Djurförsäkringen.se är till för dig som är djurägare, vare sig det är ett marsvin eller en vallaby. En djurförsäkring är en trygghet och räddar många djurliv när avlivning annars är det naturliga alternativet på grund av de höga kostnaderna för behandling. Jämför och läs på om smådjurförsäkringar så att du kan ta ett bra beslut innan du tecknar. Har du frågor eller funderingar kan du alltid kontakta oss via mejl. Uppgifter finner du under fliken om oss eller längst ner på sidan.

favicon djurforsakring.se
Djurförsäkringen
Logo